Categories
NASIONAL

Muslimat PAS Gesa Hasan ‘Perangi’ Penyelewangan Kelab Taat Suami

SHAH ALAM, 27 JAN : Dewan Muslimat PAS Selangor menggesa bekas ahlinya Datuk Dr Hasan Ali supaya menumpukan gerak kerja ‘memerangi’ Kelab Taat Suami yang menganjurkan forum Rasullullah Tokoh Seks Suci Islam jika benar-benar ikhlas memperjuangkan Islam, tegas Ketuanya Wan Hasrina Wan Hassan.

Bagi kami Dewan Muslimat, saya rasa (ia) medan Dr Hasan Ali sepatutnya bertempur dengan Kelab Taat Suami, bukannya dia hentam PAS sebab dari sudut ini, kita tengok dari segi penyelewangan akidah itu.

“(Beliau) nak memperjuangkan akidah,” ujar Hasrina dalam sidang media yang diadakan di pejabat Ahli Parlimen Shah Alam menjawab soalan berhubung serbuan Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk) terhadap Kelab Taat Suami yang menganjurkan forum Rasullullah Tokoh Seks Suci Islam.

Dilaporkan jabatan itu menyerbu sebuah banglo mewah di Ipoh di mana kelab tersebut menganjurkan forum kempen itu menyebabkan lima puluh hadirin dari KTS dan Global Ikhwan Sdn Bhd dilaporkan tergamam dengan serbuan 10 anggota penguatkuasa JAIPk.

Sebelum itu, Pesuruhjaya PAS Negeri Dr Abd Rani Osman berkata pihaknya tidak bersetuju dengan tindakan kelab berkenaan menjadikan Rasulullah SAW sebagai tokoh seks.

“Adakah diletakkan imej Rasulullah SAW itu, imej yang bersih, diletakkan sebagai tokoh seks. Ianya mengarut,” katanya yang juga ADUN Meru.

Beliau juga berharap Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) memainkan peranan menangani isu ini dengan, jika ianya berlangsung di negeri itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.