Siti Farah Izzati, Cheng Feng Raih Kemenangan di Sukses ke-9

SHAH ALAM, 21 JAN : Dua atlet memanah, Hay Cheng Feng, 17 dan Siti Farah Izzati Mohd Masron, 14, muncul sebagai Olahragawan dan Olahragawati Sukan Selangor (Sukses) ke-9 yang berlangsung selama 10 hari di Selangor.

Cheng Feng dan Siti Farah Izzati, yang masih bersekolah, berharap akan terus mencipta kecemerlangan dalam bidang sukan yang diceburi dan terpilih mewakili Selangor di dalam Sukma dan seterusnya Malaysia di peringkat antarabangsa.

Biarpun kontingen Hulu Langat yang mereka wakili dalam Sukses ke 9 tidak muncul juara keseluruhan tetapi kedua mereka tetap mengganggap kejayaan ini sesuatu yang membanggakan bagi kontinjen tersebut.

Ketika ditemui TVSelangor Cheng Feng berkata, Sukses kali ini memberikan cabaran hebat bagi dirinya kerana ia turut disertai peserta lain yang mampu membuat kejutan.

“Kali ini hebat sikitlah nak dapat emas semua sebab ramai pencabar tetapi saya berjaya kira baguslah,” katanya yang nyata gembira dengan kejayaan meraih empat emas dan satu perak dalam lima acara disertainya.

Cheng Feng yng terlibat dalam Sukses buat kali kedua berharap kejayaan ini akan melayakkan dirinya mewakili Selangor dalam Sukan Malaysia (Sukma) akan datang.

“Macam bertuah, gembira, bangga kerana menjalani latihan dengan gigih dan kuat,” ujarnya mengulas kejayaannya muncul Olahragawan Sukses ke 9 ini yang berlangsung dari 10 hingga 20 Januari.

Kejayaan Cheng Feng dan Siti Farah Izzati diumumkan dalam Majlis Penutup Sukses ke 9 yang berlangsung di Hotel Grand Bluewave di sini semalam.

Majlis tersebut disempurnakan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibraihm yaang turut menyampaikan trofi dan hadiah iringan kepada kedua-dua Cheng Feng dan Siti Farah Izzati.

Bagi Siti Farah Izzati pula kejayaan empat emas dalam Sukses ini juga adalah pencapaian membanggakan bagi dirinya yang masih muda.

Malah kejayaan muncul sebagai Olahragawati bagi temasya sukan itu adalah satu yang membanggakan kerana ia turut disertai atlet lain yang berpotensi dan berkebolehan.

“Sebenarnya kalau boleh nak dapat lima emas tapi satu tak dapat tak apalah.

“Macam banggalah dan gembira,” katanya yang muncul Olahragawati Sukses dalam usia muda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.