Categories
SELANGOR

Lampu Limpah mampu kurangkan Jenayah

SUBANG JAYA, 12 MAC: Kawasan perumahan Perindustriaan UEP tidak lagi bergelap apabila dua lampu limpah dan dua lampu jalan yang baru sahaja siap dipasang beberapa hari lalu mula menerangi kawasan terbabit.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Subang Jaya, Hannah Yeoh, dengan adanya lampu jalan dan lampu limpah, kejadian jenayah di kawasan perumahan itu dapat dikurangkan.

“Sebelum ini kawasan ini memang tak cukup lampu terutama di kawasan taman permainan yang dekat dengan jalan masuk dan pondok pengawal keselamatan yang diserang penjenayah tak lama dahulu.

“Pembinaan ini gunakan peruntukan Dun saya sebanyak RM12,600 untuk dua lampu jalan dan dua lampu limpah ini,” jelas beliau dalam sidang akhbar di taman perumahan tersebut.

Presiden Taman Perindustrian UEP Resident Association, Kenneth Tan mengucapkan terima kasih kepada Hannah.

“Tiada apa yang dapat saya katakan melainkan terima kasih tak terhingga kepada YB sebab cuma dalam masa dua minggu kami mohon, hari ini permohonan itu telah jadi kenyataan.

“Ini adalah sebahagian usaha untuk mengelakkan kejadian jenayah dan saya harap kejadian jenayah yang pernah berlaku di sini tak berulang lagi,” ujar beliau.

Sebelum ini seorang pengawal keselamatan yang sedang bertugas telah diserang oleh tiga penjenayah yang bersenjatakan parang.

Dalam serangan tersebut, pengawal keselamatan terbabit mengalami kecederaan parah di bahagian kepala setelah ditetak dengan parang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.