Categories
SELANGOR

Mohon Permit MPSJ Secara Online

SUBANG JAYA 29 MAC : Bermula Ahad ini, orang ramai boleh membuat permohonan permit sementara kain rentang atau bunting, permohonan lesen anjing dan tempahan dewan atau gelanggang hanya perlu melayari laman web Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) di www.mpsj.gov.my.

Selain itu, bagi kesemua permohonan yang dilakukan secara online itu boleh dibayar melalui penggunaan kad kredit sahaja.

Bagi permohonan permit sementara kain rentang atau bunting yang berjaya diproses, para pemohon boleh mengambil permit itu dengan hadir ke Jabatan Perlesenan.

Manakala permohonan lesen anjing boleh dimohon untuk dibuat penghantaran secara Pos atau hadir ke Kaunter I di Ibu pejabat MPSJ.

Seterusnya, bagi permohonan tempahan dewan atau gelanggang, kesemua aktiviti sukan seperti badminton, bola tampar, bola jaring boleh dibuat secara terus di online kecuali penggunaan kolam renang dan gymnasium.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Datuk Asmawi Kasbi berkata, penambahbaikan itu dilakukan bagi memberi kemudahan yang mudah kepada orang ramai.

Katanya, MPSJ juga sentiasa memikirkan cara yang terbaik di dalam penyampaian perkhidmatanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.