Categories
SELANGOR

PKNS Rai Anggota Di Malam Anugerah Perkasa

SHAH ALAM, 30 MAC : Ishak Hashim baru menerima berita tentang kematian ayahnya.

Tetapi beliau menahan perasaan sedih supaya dapat melakukan tugasnya untuk mengiring Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ke sebuah tapak projek Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor.

Akan tetapi Ishak tidak mengabaikan tanggungjawbnya kepada keluarganya dan sejurus selepas melakukan tugasnya kepada PKNS, beliau bergegas kembali pulang ke kampungnya.

?Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada PKNS dan saya merasakan semua yang berada di sini adalah pemenangnya kerana kerana kita bekerja kuat untuk memajukan PKNS ,? ujar beliau yang memenangi Anugerah Khas Perkasa PKNS malam tadi.

Anugerah tersebut merupakan yang tertinggi yang diberikan PKNS bagi menghargai peranan dan sumbangan anggota-anggotanya yang benar-benar menyerlah dan berwibawa dalam menaikkan imej PKNS.

?Waktu menerima panggilan kematian ayah, perasaan terlalu sedih tetapi saya terpaksa merahsiakannya dari pengetahuan orang lain kerana komitmen tugas saya selaku pengurus perhubungan awam dan tidak mahu membebankan orang lain,” tambah beliau lagi ketika di temuramah selepas majlis itu.

Selain itu, Ishak yang turut memenangi Anugerah Pengurus Perkasa Kumpulan A juga merupakan seorang yang prihatin terhadap anggota dan pelanggan PKNS serta mempunyai tahap profesionalisme yang tinggi terhadap kerja.

Malam Anugerah Perkasa PKNS 2011 berlangsung di Shah Alam Convention Centre (SACC) malam semalam.

Seramai 76 anggota dari empat kategori jawatan iaitu pengurus kumpulan A, eksekutif kumpulan B dan anggota kumpulan C dan D tercalon bagi merebut anugerah yang menyediakan trofi, sijil dan wang saguhati.

Selain kakitangan, PKNS turut memberi pengiktirafan kepada bahagian, pasukan, vendor, kontraktor, juruperunding, dan sub kontraktor yang telah memberi perkhidmatan terbaik dan cemerlang kepada perbadanan itu.

Majlis itu disempurnakan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Mohammed Khusrin Munawi dan Pengurus Besar PKNS, Othman Omar serta beberapa ADUN Selangor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.