Program Ziarah Prihatin ADUN Taman Medan Ditingkatkan

PETALING JAYA 02 MAC : Pejabat ADUN Taman Medan telah meningkatkan program Ziarah Prihatinnya agar lebih ramai orang di kawasan bandar yang padat penduduk ini mendapat pertolongan kebajikan.

Terbaru, Fatimah Landot, 59, yang menghidap penyakit lumpuh sejak empat bulan lalu menerima bantuan makanan dan pakaian semasa lawatan ADUN Taman Medan Haniza Talha.

?Saya berasa syukur dan berterima kasih kepada keperihatinan ADUN. Kepimpinan yang ditunjukkan oleh wakil Pakatan Rakyat patut dipuji,? ketika ditemui Selangorkini.

Haniza berkata sebanyak 20 buah rumah golongan susah setiap bulan akan dilawatinya sendiri dalam program tersebut.

“Tetapi kebiasaanya kita akan pergi lebih daripada 30 buah rumah setiap bulan, ada juga penduduk yang datang sendiri ke pejabat untuk terus berurusan, kita menetapkan sebanyak lima buah rumah setiap minggu untuk dilawati.

“Jika mereka terus datang ke pejabat, biasanya kami akan mensalurkan bantuan secara terus, bergantung kepada keperluan dan permintaan.

Haniza berkata selain itu, inisiatif yang dilakukan adalah untuk mengembirakan penduduk supaya tidak berasa terpinggir.

“Kita akan cuba membantu, jika mereka memerlukan bantuan secara berterusan, kita akan merujuk kepada Jabatan kebajikan Masyarakat dan jika sebaliknya kita juga ada sediakan wang tunai untuk meringankan beban mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.