Categories
NASIONAL

Borak Bersama Anwar Di Alam Maya 17 Ogos Ini

SHAH ALAM 9 OGOS : Warga maya di seluruh negara diharap tidak melepaskan peluang menyertai sesi dialog dan soal jawab bersama Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di YouTube menerusi Google Hangout miliknya – “Borak Bersama Anwar” akan bermula pada jam 10.30 malam 17 Ogos ini.

Dalam kenyataan medianya, Anwar berkata beliau teruja dan akan meluang masa bersama seluruh warga maya untuk sesi tersebut.

“Saya teruja dengan prospek melibatkan rakyat Malaysia di internet, pencetus kebebasan bersuara untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang penting kepada mereka.

“Anda ada soalan boleh bertanya terus dan pasukan saya dan pekerja sukarelawan akan bekerja keras untuk melayan setiap soalan dan pertanyaan mendahului sehingga acara ini dan termasuk sebahagian daripada mereka yang bertanya soalan untuk?sesi Live. Anda boleh memantau perkembangan tersebut di laman peminat Facebook saya (https://www.facebook.com/anwaribrahim.keadilan),” katanya.

Anwar juga melahirkan rasa bangga kerana menjadi pemimpin politik tempatan pertama menggunakan Google Hangout dan menambah semua ahli politik perlu mengambil ruang bersuara yang Google sediakan melalui Hangout. Beliau berkata, Google harus menyediakan wacana terbuka melibatkan kedua-dua pemimpin Pakatan Rakyat dan BN bagi mendengar dan memberi maklumbalas kepada rakyat secara Live dalam suasana yang dinamik demi meningkatkan taraf hubungan dengan rakyat. Katanya, apa yang penting apabila terlibat dengan perhubungan sedemikian maka rakyat sebagai pihak yang akan meraih kemenangan.

“Ia juga inovatif daripada segi teknologi yang mana sesi Google Hangout membolehkan lebih pengalaman yang jauh lebih interaktif melibatkan soalan-soalan yang ditulis atau dalam video dan juga kepada individu.

“Jadi gunakan peluang ini dengan menanyakan soalan kepada saya, sebaik-baiknya soalan video di YouTube dan hashtag #BorakAnwar dan berkongsi pautan pada laman peminat Facebook saya atau Google Plus saya,” katanya.

Anwar berkata, sesi sejam tersebut akan termasuk mereka yang dijemput untuk menyertai sebagai panelis video secara langsung seperti yang dinyatakan sebelum ini di mana ahli panel akan dipilih dari mereka yang telah menghantar video mereka.

Menurutnya, jika anda sebagai warga maya mahu bercakap tentang peristiwa itu di Twitter, diminta menggunakan hashtag #BorakAnwar supaya orang lain dan dirinya boleh membaca tweet anda dan bertindak balas kepada mereka.

“Saya harapkan ia akan menjadi satu peristiwa yang tidak dapat dilupakan,” katanya. Sesi hangout “Borak Bersama Anwar’ tersebut akan diadakan di studio TV Selangor di Shah Alam.

Sementara itu, TV Selangor menerusi www.selangorkini.net akan menyiarkan secara langsung sesi hangout tersebut bermula jam 10.30 malam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.