Categories
NASIONAL

DAP Serah Isu Nasional Kepada Pemimpin Pusat Parti

SHAH ALAM 1 OGOS : Ahli DAP diminta tidak membuat kenyataan berkenaan dasar secara persendirian tetapi menyerahkan isu nasional kepada pemimpin pusat parti.

Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok kesal atas terhadap sidang akhbar yang diadakan oleh beberapa ahli DAP Klang berkenaan dengan perlaksanaan Hudud dan isu-isu yang berkenaan dengan dasar parti.

“Saya ingin menyeru ahli-ahli DAP Klang elak membuat kenyataan umum dan serah kenyataan yang berkenaan dengan dasar parti kepada pemimpin pusat, khususnya Pengerusi, Setiausaha Agung dan lain-lain.

“Saya juga ingin menegaskan bahawa Jawatankuasa Perhubungan DAP Klang diambil-alih oleh Jawatankuasa DAP Selangor kerana Jawatankuasa Perhubungan DAP Klang telah dua kali gagal mencapai korum perwakilan yang diperlukan.

Keputusan pengambil-alihan ini dibuat dalam mesyuarat Jawatankuasa DAP Selangor pada 16 Januari 2012,” kata beliau dalam kenyataan media.

Menurut Teresa, Jawatankuasa Perhubungan DAP Klang sementara akan dipengerusikan oleh Adun Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah manakala Timbalan Pengerusi disandang Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago.

“Ini bermaksud jawatan yang diumumkan oleh ahli DAP Klang dalam sidang akhbar itu adalah tidak sah lagi,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.