Categories
SELANGOR

Sultan Selangor Sampaikan Hadiah Golf Worldwide Selangor Masters 2012


SHAH ALAM,8 SEPT : Jaguh Thailand, Thaworn Wiratchant, muncul juara di dalam pertandingan golf Worldwide Selangor Masters 2012 di sini semalam.

Beliau yang mendapat mata 66-69-68-69 dan mengalahkan 165 pemain lain dari serata dunia menerima hadiah berupa wang berjumlah RM190,200 dan piala.

Hadiah tersebut disampaikan oleh DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah selepas pusingan terakhir pertandingan tersebut di di Kota Permai Golf & Country Club.

Tempat kedua dimenangi oleh Gaganjeet Bhullar (India) dengan mata 68-71-70-66 dan ketiga Siddikur (Bangladesh) dengan 73-71-66-66.

Kejohanan tersebut dilihat oleh kerajaan negeri sebagai pemangkin kepada industri pelancongan Selangor kerana edisi keenam pertandingan itu dipancarkan secara langsung ke peringkat global buat kali pertama.

Turut hadir di majlis itu, Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Exco Belia dan Sukan,Dr Yunus Hairi, Ketua Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohamed Khusrin Munawi dan Datuk Bandar Shah Alam Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan.

Kejohanan itu menawarkan hadiah keseluruhan bernilai RM 1.2 juta manakala kereta Perodua MyVy dan Nissan Teana bagi kategori ?Hole In One?.

Salah sebuah kereta Perodua jenis Myvi itu dimenangi oleh pemain Amatur Malaysia, Abel Tham.

Perlawan tersebut mendapat penyertaan dari pemain golf profesional dari Bangladesh, Vietnam, India, Sepanyol, Amerika Syarikat, Australia, China, Taiwan, Filipina dan Finland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.