Categories
NASIONAL SELANGOR

Hasutan Melampau: Polis Dan SPR Digesa Ambil Tindakan Terhadap TPM – INFO 12


 

Sinopsis

Info 15 Untuk 150322013

Saksikan secara langsung “INFO 12” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 tengahari. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk 15 MAC 2013 :

1. Kerajaan Negeri Selangor akan menganjurkan satu seminar bagi memastikan rumah mampu milik (RMM) di Selangor bukan sahaja berkualiti, malah dapat dijual pada harga lebih rendah dan disiapkan pada masa yang singkat.

2. Polis serta SPR digesa mengambil tindakan tegas terhadap Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana melemparkan fitnah yang menuduh Pakatan Rakyat berusaha menggagalkan PRU-13 dengan mewujudkan keadaan porak-peranda.

3. Naib Presiden PKR, Tian Chua dibebaskan dengan ikat jamin RM 5,000 selepas beliau dituduh membuat kenyataan berbaur hasutan melalui laman media sosial twitter berhubung isu Lahad Datu.

4. Pasukan peguam Naib Presiden PKR Tian Chua akan memfailkan permohonan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi membatalkan dakwaan ke atas Ahli Parlimen Batu itu di bawah Akta Hasutan 1948.

5. Sumbangan besar perajurit negara, Allahyarham Supritendan Ibrahim Lebar, dari Cawangan Khas Bukit Aman, yang gugur ketika mempertahankan keselamatan negara di Lahad Datu, Sabah mendapat perhatian Kerajaan Selangor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.