Categories
NASIONAL

MB Ucap Takziah Kepada Keluarga Allahyarham Tan Sri Dr. Abdul Majid

takziah majid sultan khalid 01

SHAH ALAM, 25 MAC : Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mewakili Kerajaan Negeri dan rakyat Selangor mengucapkan takziah kepada keluarga Ahli Dewan Diraja Selangor, Tan Sri Dr Abdul Majid Ismail, yang meninggal dunia petang semalam.

Allahyarham disahkan meninggal dunia kira-kira pukul 4 petang semalam di kediamannya di Taman Duta, Jalan Langgak Duta, Kuala Lumpur kerana sakit tua.

Jenazah Allahyarham selamat dikebumikan di Makam Diraja Shah Alam bagi mengenang jasa beliau yang pernah berkhidmat sebagai doktor peribadi kepada DYMM Sultan Selangor sekitar hujung tahun 70-an.

takziah majid sultan khalid 02

Menteri Besar turut mengiringi DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah ke pengkebumian jenazah di Makam Diraja di Shah Alam selepas disembahyangkan di Masjid Negeri Shah Alam, pagi tadi.

?Sesungguhnya, jasa dan sumbangan beliau kepada rakyat Malaysia khususnya dalam bidang perubatan akan dikenang untuk selama-lamanya,? kata Abdul Khalid dalam satu kenyataan media.

Abd Majid, 92, merupakan rakyat tempatan pertama yang menjadi pakar bedah orthopaedic pada 1958 dan pernah berkhidmat sebagai Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia yang kedua pada 1971 hingga 1976.

Leave a Reply

Your email address will not be published.