Raja Muda Sulu Punyai IC Biru, Bekas Kakitangan Kerajaan – INFO 12


Sinopsis

Info 12 Untuk 210322013

Saksikan secara langsung “INFO 12” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 tengahari. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk 21 MAC 2013 :

1. Pemimpin penceroboh di Lahad Datu, Sabah yang menggelar dirinya sebagai Raja Muda Sulu, Azzimuddie Kiram didapati seorang rakyat Malaysia dan pernah bertugas sebagai Pegawai Pentadbir Muda di Pejabat Daerah Kudat.

2.Kerajaan Negeri bersetuju untuk mengurangkan bayaran cukai taksiran sebanyak 50 peratus kepada orang kelainan upaya (OKU) yang memiliki rumah di seluruh Selangor.

3. Tanah bagi projek Datum Jelatek bukan tanah rizab Melayu sebaliknya milik Kerajaan Negeri.

4. Pentadbiran Pakatan Rakyat Selangor terus mendapat pujian atas kegigihannya memastikan rakyat yang menduduki sebidang tanah pada masa yang panjang, diberikan hak milik terhadap tanah tersebut.

5. Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan 19 April depan bagi mendengar keputusan berhubung permohonan membatalkan pertuduhan ke atas Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badril Hisham Shaharim (CheguBard) dalam kes himpunan Bersih 3.0.

Layari http://www.selangorkini.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.