Categories
SELANGOR

Toyota, Microsoft, Western Digital Antara Syarikat Besar Sertai SITEX Selangor

rodziah exco pc grey 01

SHAH ALAM 20 MAC : Beberapa syarikat besar seperti Toyota, Microsoft, Western Digital dan juga beberapa organisasi seperti SIRIM Bhd dan Majlis Reka Bentuk Malaysia akan menyertai pameran Sains Inovasi dan Teknologi (SITEX Selangor 2013) yang akan berlangsung pada 4 hingga 6 April 2013 ini.

Pameran perdagangan anjuran Kerajaan Negeri ini diadakan untuk menyediakan satu landasan terbaik kepada penyelidik, usahawan dan syarikat untuk mempamerkan produk dan perkhidmatan terbaru kepada pembeli dan pelabur yang berpotensi.

Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi dan Inovasi, Rodziah Ismail berkata, pameran ini bertujuan bagi menjadi saluran untuk pemasaran, rangkaian, perangsang hubungan perniagaan di antara usahawan tempatan dan luar negara yang berasaskan produk berteknologi.

“Bersama-sama dengan itu juga, penyelidik, usahawan dan syarikat yang menyertai pameran ini juga boleh memberi penerangan tentang produk dan perkhidmatan mereka di atas pentas nanti untuk pelawat-pelawat yang datang,” katanya dalam satu sidang media di Bangunan SUK hari ini.

SITEX Selangor 2013 yang dianjurkan anak syarikat Kerajaan Negeri, Selangor State Investment Council (SSIC), turut menyediakan landasan kepada para pelajar sekolah menengah dan universiti untuk terlibat di dalam sains, teknologi dan inovasi.

“Pelajar-pelajar universiti yang terpilih di dalam pertandingan reka bentuk seni bina akan mempersembahkan rekaan mereka semasa pameran itu nanti,” katanya lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.