Categories
NASIONAL

Kerajaan Bayar RM29 Juta Untuk Peralatan ATM RM6 Juta – Buletin 13


 

Sinopsis

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1.Bantu kami banteras rasuah, begitu mesej Parti Keadilan Rakyat dalam cadangan parti itu memperkenalkan dividen banteras rasuah sekiranya diberi mandat pada PRU-13.

Pengerusi Biro Pelaburan dan Perdagangan PKR, Wong Chen, berkata strategi ini perlu bagi mengalakkan penyertaan penjawat awam dari segenap peringkat untuk membanteras penyelewengan di dalam kerajaan.

2. Golongan berpendapatan kecil tidak perlu bimbang kerana hasrat untuk menghapuskan cukai eksais yang dinyatakan dalam Manifesto Rakyat turut melibatkan harga motorsikal.

Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat, Rafizi Ramli berkata ramai yang tidak tahu Umno-Barisan Nasional mengenakan cukai eksais setinggi 20% bagi motorsikal bawah 150cc.

3. Isu pembelian dua kapal selam scorpene berjumlah 4.5 bilion ringgit dengan ketirisan lebih RM500 juta kepada syarikat kroni Perdana Menteri terdedah lagi.

Kali ini membabitkan pembelian peralatan ketenteraan tentera darat pula yang bernilai RM6 juta tetapi dibeli dengan harga RM29.4 juta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.