Perlantikan Exco Selangor : Empat Muka Baru, Speaker Wanita Pertama Malaysia – BULETIN 13


Sinopsis

BULETIN 13 Untuk 30052013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengucapkan tahniah kepada barisan Exco kerajaan negeri bagi penggal 2013-2018 yang selesai mengangkat sumpah pagi ini.

2. Pertuduhan mengikut Akta Hasutan 1948 yang dikenakan terhadap seorang pemimpin Pakatan Rakyat dan empat aktivis semalam adalah zalim kerana akta tersebut berlawanan dengan Perlembagaan Persekutuan.

3. Suara Rakyat Malaysia, menyambut baik cadangan penambahan lokap bersepadu dan pemasangan kamera litar tertutup di lokap tahanan bagi menangani kes kematian dalam tahanan.

Namun, Suaram mahu mengingatkan polis bahawa banyak dakwaan tahanan didera atau dipukul sehingga mati menuding jari kepada tindak-tanduk anggota mereka di bilik soal-siasat.

4. Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Paul Low melahirkan rasa kesal usaha dari pihak JPM untuk membantu keluarga mendiang telah disalahertikan.

Layari http://www.selangorkini.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.