Categories
NASIONAL SELANGOR

Badan Hak Asasi Antarabangsa Gesa PM Henti Ganggu Peserta Himpunan Aman – BULETIN 13

Sinopsis

Buletin 13 Untuk 05062013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT . Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Perlantikan Datuk Saifuddin Nasution Ismail sebagai Pegawai Perhubungan Politik di Pejabat Menteri Besar dapat membantu Kerajaan Negeri dalam melaksanakan manifesto Pakatan Rakyat yang dibentangkan pada Pilihanraya Umum ke 13 lalu.

2. Penduduk Bukit Botak yang berhasrat untuk menjual semula kediaman mereka kepada orang awam dinasihatkan supaya tidak melakukannya terlebih dahulu bagi mengelakkan dieksploitasi oleh agen perumahan.

3. Badan hak asasi antarabangsa, Human Rights Watch, menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mematuhi Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan mengugurkan pendakwaan jenayah terhadap penganjur himpunan aman membantah keputusan Pilihan Raya Umum ke-13.

4. Kerajaan Negeri mahu perlombongan batu kuartza di Permatang Kuartza, Gombak dihentikan serta-merta berikutan lesen perlombongan di kawasan itu tidak pernah dikeluarkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.