Categories
NASIONAL SELANGOR

MB : Operasi Bersepadu Kutip Hasil Tanah Tingkat Pendapatan Rizab Negeri – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk 01072013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 2.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Kerajaan Negeri menerusi pelaksanaan operasi bersepadu mengutip hasil tanah berjaya mengumpulkan rizab negeri berjumlah RM2.8 bilion pada akhir Mei tahun ini.

2. kerajaan Negeri Selangor sehingga kini sudah membelanjakan sebanyak RM55,039,025.88 dari RM300 juta yang diperuntukkan dalam Geran Selangorku.

3. Menerusi Enakmen Kebebasan Maklumat Selangor 2013, Rakyat Selangor boleh mengakses maklumat di semua jabatan dalam Kerajaan Negeri tanpa sekatan daripada mana-mana pihak.

4. Kerajaan Negeri didesak menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja bagi menyiasat kecurangan pilihanraya di Selangor pada PRU13 lalu.

5. Selain dari penubuhan Suruhanjaya Diraja, Azmin juga mencadangkan penubuhan jawatankuasa untuk meneliti urusan persempadanan semula kawasan-kawasan pengundian di Selangor.

6. Kerajaan Negeri bakal memperluaskan jaringan wifi dengan menambah lokasi hot spot wifi percuma diserata Selangor bagi memenuhi peningkatan pengguna yang semakin mendadak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.