Categories
NASIONAL SELANGOR

Pemimpin BN hanya pandai buat tuduhan liar tidak berasas

tony-pua

KUALA LUMPUR 30 OKT : Pemimpin BN didakwa hanya pandai membuat tuduhan liar tanpa memberikan sebarang asas yang kukuh untuk mempertahankan komen mereka, kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua.

Tony Pua berkata, kenyataan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Zahid Hamidi sebagai merepek apabila mendakwa Manisfesto Pakatan Rakyat sebagai ‘sampah’.

Zahid Hamidi dalam menjawab pertanyaan lisan daripada Ahli Parlimen Bukit Bintang, Fong Kui Lun melabel manifesto Pakatan Rakyat (PR) sebagai “sampah” dan “tidak berpijak di bumi yang nyata” dengan mendakwa hanya 15 peratus janji manifesto ditunaikan pada 2008.

“Saya rasa saya tidak tahu macam mana beliau (Zahid) mendapat kesimpulan bahawa hanya 15 peratus sahaja terlaksana, mengikut apa yang kita teliti lebih kurang 90 peratus sudah kita tunaikan termasuk Selangor.

“Air percuma, kita berikan Skim Mesra Usia Emas, biasiswa anak muda negeri Selangor, hadiah kepada bayi baru dilahirkan kesemua ini penunaian janji kita pada 2008,” katanya ketika ditemui di Lobi Parlimen, di sini.

Tony Pua berkata, PR juga sudah menubuhkan Jawatankuasa Manifesto supaya semua janji yang dibuat akan ditunaikan dalam jangka masa penggal ini.

“Pihak Menteri hanya tahu merepek dalam Parlimen dengan membuat tuduhan liar tanpa memberikan sebarang asas yang kukuh untuk pertahankan komen beliau (Zahid),” katanya.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.