Categories
SELANGOR

AKTIVITI YB: ADUN Batu Tiga bantu mangsa tanah runtuh Taman Bunga Raya

Oleh: AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 25 OKT: Bekas Exco Kebajikan Selangor, Rodziah Ismail meluangkan masa mengunjungi lokasi dan mangsa insiden pergerakan tanah runtuh yang berlaku di Taman Bunga Raya Bukit Beruntung, Hulu Selangor.

Dalam lawatan itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Tiga berkenaan menyampaikan sedikit sumbangan kepada keluarga mangsa dengan bantuan Wanita dan Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Hulu Selangor.

IMG_1104Dalam ucapan ringkas, beliau berkata, kawalan keselamatan infrastruktur di kediaman dan sekitar kawasan rakyat perlu dititikberatkan.

“Pemaju perlu bertanggungjawab dan dipertanggungjawabkan untuk memperbetul keadaan serta kekurangan yang tidak menepati spesifikasi awal.

“Semua pihak yang diamanahkan untuk memelihara dan memantau keadaan keselamatan rakyat seharusnya memantau dengan lebih teliti perkara yang boleh membawa risiko keselamatan serta kehilangan nyawa rakyat penduduk.

IMG_1128“Semoga semua mereka tabah dan bersabar mengahadapi dugaan dan segera kembali menjalani hidup mereka seperti biasa,” katanya.

Difahamkan, 1076 penduduk termasuk orang dewasa, kanak-kanak dan bayi dipindahkan ke dua tempat perpindahan di Sekolah Kebangsaan Bunga Raya 1 dan 2.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.