Categories
SELANGOR

MB selesai kes jalan rosak tak sampai 24 jam

SHAH ALAM 28 JAN: Aduan berkenaan jalan rosak di Seksyen 15, di sini, diselesaikan Dato’ Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali dalam tempoh tidak lebih 24 jam.

Isu jalan rosak itu diajukan terus kepada Mohamed Azmin melalui khidmat pesanan ringkas semalam dan dimaklumkan perkara itu sudah diajukan kepada Datuk Bandar Shah Alam untuk tindakan lanjut.

Komen“Terima kasih kepada MB Selangor, baru semalam BBM dengan dia (Mohamed Azmin) maklumkan jalan di Seksyen 15 rosak teruk, tak sampai lima minit beliau balas sudah menghubungi Datuk Bandar minta jalan itu diperbaiki.

“Dan hari ini, jam 1 tengah hari, jalan berlubang siap diturap. Bila kira, tempoh masa itu maknanya tak sampai 24 jam, masalah jalan berlubang dan rosak di hadapan kilang UMW dan sekitar bulatan menuju ke Seksyen 16 juga selesai,” tulis Editor Sinar Harian, Lailatun Khalilah Nasir di laman Facebooknya.

Lailatun berkata, kawan pejabatnya turut memberitahu mengambil gambar jalan yang sudah selesai diturap.

“Jadi selamat tayar kereta dengan ‘sport rim’. Tahniah YB Azmin Ali, terima kasih,” tulisnya.

faceEntri komen Lailatun berkenaan perkara itu mendapat respon wartawan Utusan Malaysia, Norliza Abd Rahman untuk mendapat khidmatnya jika ada masalah jalan berlaku.

“Nanti kalau jalan depan rumah aku berlubang lagi saya minta khidmat kau ya,” tulisnya.

Mohd Sufian Said berkata, beliau mahu jalan di Batu 3, di sini, diperbaiki kerana rosak teruk.

“Sudah tiga kali saya hampir tergelongsor dan tayar kereta bengkak akibat hentakan kuat apabila memasuki lubang,” tulisnya.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.