Categories
NASIONAL

Polis bawa Rafizi ke pejabat KEADILAN, serbu Sekretariat #KitaLawan

SHAH ALAM 29 MAC: Setiausaha Agung KEADILAN, Rafizi Ramli yang masih ditahan reman dibawa polis ke ibu pejabat parti itu di Petaling Jaya, kira-kira pukul 4.05 petang tadi dipercayai untuk menyerbu Sekretariat #KitaLawan.

Perkara ini dinyatakan peguam KEADILAN, Latheefa Koya dalam tweeter sebentar tadi.

1907419_939550122746162_3510935959659775218_n“Polis tengah bawa Rafizi Ramli ke Ibu Pejabat KEADILAN di Merchant Square – untuk serbuan Sekretariat #KitaLawan”.

Terkini, Pengarah Komunikasi, Fahmi Fadzil mengesahkan bahawa enam anggota polis menyerbu pejabat tersebut dan bersama mereka adalah Rafizi lapor Keadilan Daily

Difahamkan mereka mahu mengambil bahan-bahan berkaitan Himpunan #KitaLawan.
Peguam yang bersama Rafizi adalah G Manivanan.

Rafizi yang juga Ahli Parlimen Pandan yang ditahan Jumaat lalu di bawah Akta Hasutan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi akan dibebaskan esok.

Beliau ditahan ekoran kenyataannya mengajak ahli parti menyertai Himpunan #KitaLawan yang diadakan semalam.

Terdahulu, Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua dibebaskan tengahari tadi setelah ditahan pagi semalam, beberapa jam sebelum perhimpunan #Kita Lawan dimulakan.

Setiausaha Pengelola KEADILAN, Fariz Musa direman dua hari sebaik selesai mengetuai himpunan itu semalam yang berjaya menarik kehadiran 3,000 peserta.

Turut ditahan berkaitan himpunan itu, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad. Beliau ditahan kira-kira jam 3 pagi tadi di rumahnya, dan dibebaskan tengahari ini.

Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu pula dibebaskan malam tadi selepas ditahan 23 jam tanpa disabit sebarang kesalahan.

Turut sama ditahan dan direman tiga hari, aktivis Hishamuddin Rais yang ‘diculik’ sebaik tiba di Dataran Merdeka pada program ceramah #KitaLawan pada malam terakhir sebelum perhimpunan itu berlangsung.

Beliau akan dibebaskan esok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.