Categories
NASIONAL

Rafizi saman balik Najib & Rosmah isu cincin

Oleh: SYASYA SUFIAN

SHAH ALAM, 26 JUL: Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli menyaman kembali Datuk Seri Mohd Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor dalam tuntutan balas terhadap beliau untuk terus membawa isu rakyat.

Tuntutan balas saman difail kerana satu saman dibawa Najib Razak dalam percubaan untuk menutup mulut Rafizi daripada terus membawa isu pembelian cincin, barang kemas, beg tangan dan kehidupan mewah Perdana Menteri dan isterinya.

najibrosmah_400_289_100_270_195_100“Ini termasuk dakwaan yang dibuat Deepak Jaikishen mengenai pembelian barang kemas dan paparan skrin Sistem Maklumat Kastam mengenai cincin berharga jutaan ringgit.

“Telah timbul pelbagai persepsi umum gaya hidup mewah Perdana Menteri dan isteri tidak sepadan dengan pendapatan mereka sebagai penjawat awam,” katanya dalam kenytaaan media.

Rafizi berkata, sehubungan itu seorang Perdana Menteri tidak wajar mengenakan tindakan saman menjawab kritikan pembangkang bagi menafikan isu yang dibawa.

“Rakyat juga perlu tahu bahawa hujah-hujah pembelaan dan tuntutan balas di mahkamah mempunyai asas yang kukuh dan bersifat kepentingan awam.

“Ia penting untuk mendidik rakyat supaya tidak takut dengan ugutan tindakan saman yang nampaknya kini menjadi senjata utama Perdana Menteri untuk membela diri,” katanya.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.