Categories
NASIONAL

Pembangkang perlu bersatu hadapi BN

Oleh: AFIX REDZUAN

SUBANG JAYA, 22 SEP: Semua parti pembangkang perlu bersama dalam satu gabungan untuk menentang Barisan Nasional (BN).

Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar, berkata semua parti perlu ada kesatuan bagi mengelakkan berlakunya pertembungan tiga penjuru dalam pilihan raya akan datang.

“Diharapkan gabungan parti pembangkang iaitu Pakatan Harapan akan dan harus mendapat jalinan kerjasama.

pr 4“Semua harus membuka dan harus mendekati PAS dan PAS juga harus terbuka untuk menerima realiti politik masa kini,” katanya kepada media sejurus selesai sidang media di Hotel Empire.

Beliau yang hadir sebagai pemerhati atas kapasiti undangan selaku Ahli Parlimen untuk mengikuti perkembangan semasa parti pembangkang.

Jelasnya, kedinginan yang melanda kini tidak boleh dibiarkan terus berlarutan dan perlu ada keterbukaan jalinan kerjasama melibatkan PAS.

Beliau juga berharap kepimpinan PAS bersedia berbincang mencari jalan menghadapi BN secara satu lawan satu asalkan semua pihak mampu memberikan komitmen.

“Pembangkang harus mempunyai kesatuan memberi mesej tepat kepada rakyat tidak mungkin berlaku tiga penjuru semasa pilihan raya.

“Kalau (berlaku pertembungan) tiga penjuru ini menghilangkan harapan rakyat yang bersedia menyokong pembangkang.

“Sebab itu saya masih mengharapkan penyertaan (PAS) dalam Pakatan Harapan atau jalinan hubungan kerjasama. Yang penting bukan tiga penjuru,” kata beliau.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.