Categories
SELANGOR

Sepantas 10 minit ADN Rawang respon masalah jalan rosak

OLEH : ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 23 FEB : Kurang daripada sepuluh minit aduan dibangkitkan pengguna Facebook, Spark Nauza berhubung kerosakan di Jalan Bandar Rawang 2, Ahli Dewan Negeri (ADN) kawasan itu, Gan Pei Nei segera memberi respon terhadap perkara tersebut.

Kata Pei Nei, masalah itu dibawa kepada Jabatan Kerja Raya Gombak dan pihak terbabit untuk tujuan tindakan lanjut dan penambahbaikan.

FB_IMG_1456210424296“Aduan ini dikemukakan untuk tindakan JKR Gombak,” tulisnya pada ruangan komen pengguna laman sosial berkenaan.

Gan mengulas kebimbangan dibangkitkan pengguna laman sosial terbabit berhubung masalah jalan berlubang yang boleh mengancam keselamatan pengguna jalan raya, khususnya penunggang motorsikal.

Tindakan pantas Pei Nei itu turut mendapat pujian beberapa pengguna laman sosial itu.

Dalam pada itu, kerosakan jalan itu dipercayai berpunca daripada tindakan kontraktor yang melakukan kerja penambahbaikan saluran pendawaian di kawasan terbabit.

Screenshot_2016-02-23-14-52-30-254“Ini kerja kontraktor TNB. Mereka korek lubang dan masukkan wayar pada waktu malam.

“Oleh kerana belum siap, mereka tutup dengan papan besi. Tapi mereka tutup lubang itu agak cincai (tidak sempurna),” tulis pengguna Facebook, Rawang Ku.

Kawasan itu juga dikatakan berdekatan dengan Mcd Donalds, Rawang.

Sehingga berita ini ditulis, status berkenaan dikongsikan lebih 60 perkongsian di Facebook.

EZY

Leave a Reply

Your email address will not be published.