Categories
SELANGOR

SUKE: Kerajaan Negeri amal sikap terbuka

OLEH NORHAYATI UMOR

HULU KELANG, 9 JULAI: Kerajaan Negeri mengambil sikap terbuka untuk bertemu dengan wakil atau penduduk bagi memberi maklumat berkenaan projek pembinaan Lebuhraya Sungai Besi Ulu Kelang (SUKE).

Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali, berkata Kerajaan Negeri telus untuk menjelaskan kepada mana-mana pihak yang memerlukan maklumat.

mb sidang dewan hari isnin 1“Namun, jika ada lagi maklumat berkenaan, saya percaya semua pihak boleh bekerjasama tampil membantu.

“Tiada perkara yang akan disimpan khususnya kepada penduduk di kawasan terbabit,” katanya kepada pemberita pada Rumah Terbuka Aidilfitri Selangor di Padang AU2, di sini.

SUKE adalah lebuh raya bertingkat sepanjang 31.8 kilometer yang akan mempunyai tiga lorong dua hala menghubungkan Sri Petaling ke Ulu Kelang melalui Cheras dan Ampang.

Lebuhraya SUKE bermula dari Sri Petaling, melalui Sungai Besi, Alam Damai, Cheras- Kajang, Taman Bukit Permai, Taman Putra, Taman Permai Jaya, Taman Dagang Permai , Taman Kosas, Ampang dan Taman Hillview sebelum keluar di Hulu Kelang.

-AA-

Leave a Reply

Your email address will not be published.