Categories
NASIONAL

Umno tidak perlu campur urusan parti, KEADILAN teruskan mandat rakyat

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 12 OGOS : Bekas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Seri Raja Nong Chik diingatkan supaya tidak mencampuri urusan KEADILAN untuk menentukan calon selayaknya bertanding dalam pilihan raya.

Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar, berkata pimpinan Umno itu selayaknya lebih fokus mencari penyelesaian terbaik berhubung skandal kewangan negara di bawah pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

“Nong Chik sudah bagi kenyataan sebelumnya dan saya ucapkan terima kasih kerana saya tetap akan teruskan usaha atas mandat yang diberikan rakyat untuk penggal kedua.

“Kita hanya akan terus mengikut pendirian parti dan tidak perlulah parti lain mencampuri urusan KEADILAN kerana cadangan Nong Chik itu bukan sesuatu yang boleh diterima pakai,” katanya.

Nurul-IzzahBeliau membidas kenyataan Ketua Umno Bahagian Lembah Pantai itu yang menyarankan supaya Nurul Izzah bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri untuk menjadi Perdana Menteri.

“Usaha saya, tugasan dan mandat yang diberikan rakyat untuk penggal kedua dan saya fikir tidak memerlukan komentar lebih mengenainya,” tempelak Nurul Izzah.

Sebelum ini, Nurul Izzah berjaya merampas kerusi Parlimen Lembah Pantai selepas berjaya menewaskan penyandang tiga penggal kerusi itu, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil pada Pilihan Raya Umum 2008 dengan majoriti 2,895 undian.

Beliau juga mempertahankan kerusi itu dengan majoriti 1,847 ketika mengalahkan Nong Chik pada Pilihan Raya Umum 2013.

-NFN-

Leave a Reply

Your email address will not be published.