Categories
BERITA UTAMA PBT SELANGOR

MPS terima Anugerah Majikan Prihatin

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 2 MEI: Majlis Perbandaran Selayang (MPS) menerima penganugerahan Majikan Prihatin pada Sambutan Hari Pekerja Cuepacs 2017 yang diadakan di Auditorium Kompleks Islam Putrajaya, semalam.

Anugerah itu diterima di Peringkat Kebangsaan dalam kategori Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan 2017.

Yang Dipertua MPS, Suliman Abd Rahman berkata, pihaknya sentiasa berusaha memastikan kebajikan pekerja diutamakan.

“Pelbagai usaha dan kemudahan diberikan kepada kakitangan agar kebajikan dan keselesaan ketika bekerja diberi keutamaan.

“Dengan keprihatihan pengurusan terhadap pekerja, mutu dan kualiti perkhidmatan akan meningkat,” katanya dalam kenyataan.

Suliman berkata, MPS sentiasa memastikan semua kakitangannya menjadi ahli Kesatuan Kebangsaan Pekerja Penguasa Tempatan Semenanjung Malaysia kerana yakin melaluinya kebajikan dan kepentingan hak pekerja dapat diperjuangkan.

Katanya, MPS juga telah menetapkan ganjaran kepada staf yang mencapai sasaran kerja sama ada individu, kumpulan atau jabatan.

Tambahnya lagi, beliau juga berbangga atas penganugerahan itu dan mengucapkan terima kasih kepada CUEPACS yang telah menganjurkan penganugerahan ini.

“Penganugerah ini akan menjadi penyuntik semangat kepada Ahli Majlis, pengurusan dan staf MPS untuk meningkatkan mutu perkhidmatan,” katanya.

Difahamkan anugerah disampaikan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Malaysia, Dato’ Seri Zainal Rahim Seman dan Presiden CUEPACS, Datuk Azih Muda.

=EZY=