Categories
SELANGOR

Semangat ADN dan Exco PAS Selangor dipuji

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 10 MEI: Tindakan Ahli Dewan Negeri (ADN) PAS dan Exco PAS yang kekal bersama pentadbiran Kerajaan Negeri wajar dipuji.

Setiausaha Politik kepada Menteri Besar, Shuhaimi Shafiei berkata, tindakan itu wajar dikekalkan kerana barisan kerajaan hari ini dipilih rakyat.

“Kita diberi mandat pada 2008 dan 2013 bagi membentuk Pakatan Rakyat. Atas semangat itu, Pakatan Rakyat masih wujud.

Shuhaimi 1“Rakyat menilai dan tiada apa yang perlu dirisaukan walaupun mungkin berlaku perubahan keputusan politik daripada pihak tertinggi PAS,” katanya kepada SelangorKini.

Shuhami manasihatkan sebagai ADN yang diberi mandat, semua pihak perlu bertanggungjawab mendahului rakyat dalam sebarang keputusan yang dibuat.

“Mandat yang diterima ini akan berakhir tahun kelima pemerintahan.

“Dalam pemerintahan ketika ini, semua ADN mesti berpegang pada prinsip Pakatan Rakyat dan kita wajib mempertahankannya seperti ditegaskan Dato’ Menteri Besar, baru-baru ini,” katanya.

Pada masa sama, Shuhami mahu pihak terbabit untuk segera berhenti mencemarkan imej Kerajaan Negeri.

“Saya nasihatkan usah menangguk di air keruh. Rakyat tahu kita mengamalkan pemerintahan yang telus dan ‘good governance’.

“Jika ingin menarik simpati politik, gunakan cara berhemah. Lawan secara anak jantan bukan menggunakan badan atau persatuan.

“Laksanakan program mereka kepada rakyat kerana rakyat memilih bukan berasaskan adu domba,” katanya.