Categories
SELANGOR YB ACTIVITIES

450 penduduk DUN Bukit Melawati terima baucar jom shopping

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 3 JUN: Seramai 450 penduduk di DUN Bukit Melawati menerima bantuan baucer Jom Shopping Aidilfitri, di pasar raya besar Giant, Pasir Penambang, semalam.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Bukit Melawati, Juwairiya Zulkifli berkata, program itu dilaksanakan menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri yang merupakan kesinambungan program Jom Shopping yang dilaksanakan Kerajaan Negeri.

“Setiap penerima yang layak diberikan vaucher bernilai RM100 tajaan Kerajaan Selangor bagi membantu rakyat membeli keperluan barangan dalam membuat persiapan menyambut perayaan.

“Kita berharap dengan usaha ini sedikit sebanyak dapat memberi kegembiraan dan meringankan beban keluarga yang kurang berkemampuan,” tulisnya di laman facebook.

Katanya lagi, beliau berhasrat untuk memohon penambahan kouta di kawasannya kerana masih ramai rakyat yang dilihat memerlukan bantuan itu.

“Untuk permohonan orang ramai boleh membuat pendaftaran melalui ketua kampung atau terus datang ke pejabat DUN Bukit Melawati,” katanya.

Pada masa sama, Juwairiya berkata, beliau sempat membuat tinjauan harga barang di pasaraya tersebut yang telah menukar harga barang dengan lebih rendah sejak Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) diletakkan pada kadar sifar peratus sejak 1 Jun lalu.

=EZY=