Categories
NASIONAL

Hampir jam 4.30 petang orang ramai masih berduyun ke rumah terbuka PM

OLEH NAZLI IBRAHIM

PUTRAJAYA, 15 JUN: Walaupun Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri hanya berbaki kurang sejam sahaja lagi sebelum berakhir pada jam 4.30 petang namun SelangorKini mendapati masih ramai yang baru tiba untuk menyertai kemeriahannya.

SelangorKini yang sempat menyapa salah sebuah keluarga yang baru sahaja tiba diberitahu, beliau dan keluarga teruja untuk bertemu pemimpin Kerajaan Pakatan Harapan khasnya Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Tak dapat makan pun tak apa, cuma harap dapat bersalaman dengan Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri dan Menteri lain,” kata wanita berbangsa Cina itu sambil bergegas menuju ke tapak rumah terbuka itu.

Beliau yang datang bersama empat sekeluarga memberitahu, walaupun terpaksa berjalan kaki jauh tetapi tidak mematahkan semangatnya untuk hadir ke majlis itu.

Tinjauan SelangorKini turut mendapati kenderaan tetamu yang hadir di Kompleks Seri Perdana itu terpaksa meletakkan kenderaan lebih satu kilometer apabila kawasan di Kompleks Seri Perdana dibanjiri ribuan kenderaan pengunjung.

Sebelum itu, pada sebelah pagi Mahathir dan beberapa Menteri mengambil kesempatan bertemu dengan orang ramai yang hadir.

Antara Menteri yang hadir pada sebelah pagi, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali; Menteri Pelajaran, Dr Maszlee Malik; Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu; Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dan beberapa Menteri lain.

Manakala, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mula mengambil giliran menyantuni orang ramai apabila Mahathir dan Menteri lain menunaikan solat Jumaat.

Selain itu, Ketua Umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut hadir pada majlis rumah terbuka itu.