Categories
SELANGOR

MB rai kemeriahan ‘jingga’ Aidilfitri

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 24 JUN: Sekitar 20,000 masyarakat Selangor hadir ke Rumah Terbuka Parti Amanah Negara peringkat Selangor, di Stadium Shah Alam, petang ini.

Lebih istimewa, sambutan itu turut dimeriahkan dengan kehadiran Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari yang hadir menyantuni pengunjung yang hadir ke rumah terbuka itu, sejak awal pagi ini.

Ketibaan Dato’ Menteri Besar itu disambut pimpinan tertinggi Exco Kerajaan Negeri; Ir Izham Hashim, Dr Siti Mariah Mahmud, Haniza Talha dan Ahli Dewan Negeri (ADN) Kota Anggerik, Najwan Halimi.

Majlis turut diserikan dengan kehadiran Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu yang juga Menteri Pertahanan Malaysia.

Selain pelbagai hidangan tradisi dan juadah raya disediakan, Majlis Rumah Terbuka itu turut dimeriahkan dengan persembahan daripada penyanyi tempatan, Yasin Sulaiman.

Tinjauan SelangorKini mendapati, kemeriahan Rumah Terbuka itu turut dihadiri lapisan masyarakat daripada pelbagai bangsa dan agama.

Sementara itu, Ir Izham Hashim selaku Pengerusi Amanah Selangor berkata, sambutan menggalakan masyarakat itu membuktikan sokongan berterusan rakyat terhadap kepimpinan parti itu.

“Kita jangkakan 20,000 akan hadir, tetapi dengan mengambilkira faktor kunjungan orang awam yang tidak henti-henti sejak dari pagi lagi, mungkin sasaran ini lebih tinggi.

“Ini membuktikan rakyat Selangor menerima baik pentadbiran Malaysia Baru sekarang,” katanya.

=EZY=