Categories
KENYATAAN MEDIA PBT

MDHS sedia 31 tong roro secara percuma lupus barangan pukal

Adalah dimaklumkan sempena dengan sambutan Perayaan Aidilfitri yang bakal tiba, pihak Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) telah menyediakan perkhidmatan tong ‘Roll On Roll Off’ (RORO).

Ia bagi memudahkan orang ramai membuang sampah pukal seperti perabut lama dan barangan elektrik iaitu almari, sofa, tilam, katil, peti ais, radio, televisyen, pengecas bateri, telefon bimbit dan sebagainya serta sampah kebun.

Sebanyak 31 buah tong RORO bersaiz 3 tan disediakan di kawasan sekitar Hulu Selangor iaitu di Batang Kali, Bukit Beruntung, Bukit Sentosa, Kuala Kubu Bharu dan lain2 kawasan.

Perkhidmatan yang disediakan secara percuma ini bermula dari 12 Jun hingga 25 Jun 2018 dengan meletakkan tong RORO di lokasi seperti yang disenaraikan di lampiran untuk kemudahan penduduk.

Pihak Majlis berharap agar penduduk memberikan kerjasama dengan membuang sampah pukal tersebut ke dalam tong RORO yang disediakan bagi memudahkan pihak kontraktor membuat kutipan dan menjaga kawasan sekitar agar berada dalam keadaan bersih dan selesa.

Sampah “SISA PEPEJAL” (SISA MAKANAN/SAMPAH DOMESTIK) adalah DILARANG sama sekali untuk dibuang kedalam tong RORO ini.

Sebarang pertanyaan berhubung perkhidmatan tong RORO, sila hubungi Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam, MDHS di talian 03-60641331 ATAU 03-60641050.