Categories
KENYATAAN MEDIA

PEPIAS ucap tahniah Amirudin dilantik Dato’ Menteri Besar baharu

Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan (PEPIAS) merakamkan ucapan tahniah kepada Dato’ Menteri Besar Selangor, YAB Tuan Hj Amirudin Bin Shari atas pelantikan beliau sebagai Menteri Besar Selangor yang Baharu.

PEPIAS begitu berbangga dengan pencapaian dan sumbangan beliau di Negeri Selangor Darul Ehsan. Semoga agenda Smart State terus dipacu dibawah tampuk kepimpinan beliau.

YAB Tuan Amirudin pernah bersama-sama PEPIAS kehadapan dalam membincangkan topik pembangunan belia di negeri Selangor dalam Kongres Mahasiswa Selangor (KGMS) 2017 anjuran PEPIAS pada tahun 2017 ketika beliau menjawat portfolio sebagai Exco Pemberdayaan Generasi Muda dan Sukan & Pembangunan Usahawan.

Pelbagai inisiatif telah dibentangkan kepada Pihak PEPIAS ketika Sesi Townhall tersebut dan kita bersedia untuk berganding bahu mengembleng usaha membina belia negeri Selangor untuk terus terampil menerajui zaman.

Tahniah kami ucapkan dan selamat berkhidmat!

Tidak dilupakan, tahniah dan terima kasih juga diucapkan kepada YB Dato Seri Azmin bin Ali, diatas perkhidmatan yang amat cemerlang sepanjang menerajui Negeri Darul Ehsan. Semoga kecemerlangan pentadbiran Negeri Selangor dapat diteruskan dan ditingkatkan dimasa akan datang.

“Generasi Penerus Harapan Ummah”

OLEH: Abdullah Izzuddin Bin Abdul Hamid, Presiden Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan (PEPIAS) Sesi 2017/2018