Categories
SELANGOR

RMS terima watikah pelantikan Felo Diraja UPM

OLEH HAFIZAN TAIB

SERDANG, 2 JUN: Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah, menerima watikah pelantikan sebagai Felo Diraja Universiti Putra Malaysia (UPM) di Masjid UPM, di sini, semalam.

Watikah pelantikan itu dipersembahkan Prof Emeritus Tan Sri Dr Anuwar Ali kepada Baginda dalam Majlis Berbuka Puasa dan Solat Terawih bersama Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, dilangsungkan di lokasi sama.

Majlis persembahan watikah itu turut disaksikan Sultan Selangor yang juga Tuanku Canselor dan Naib Canselor, Prof Datin Paduka Dr Aini Ideris.

Ia adalah salah satu acara dalam program itu yang turut disertai DYMM Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin.

Turut hadir, Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan isteri, Datin Seri Shamshida Taharin; Exco Pemberdayaan Generasi Muda & Sukan, Pembangunan Usahawan, Pembangunan Desa dan Kampung Tradisi, Amirudin Shari; Exco Kesihatan, Kebajikan, Pemberdayaan Wanita dan Keluarga, Dr Siti Mariah Mahmud serta hadirin lain.

=EZY=