Categories
SELANGOR

Rumah terbuka PDT Sepang meriah, erat hubungan kekeluargaan

OLEH AFIX REDZUAN

SEPANG, 30 JUN: Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Pejabat Daerah dan Tanah Sepang berlangsung meriah dengan kehadiran hampir 160 kakitangan bersama keluarga bertempat di Kompleks Kerajaan Kerajaan Daerah Sepang.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari turut meluangkan masa lebih setengah jam bagi bersama-sama memeriahkan majlis dengan ketibaannya yang disambut Pegawai Daerah Sepang, Mohd Yazid Sairi.

Sambutan Rumah Terbuka Aidilfitri kali ini dianjurkan pada sebelah malam bagi memberi peluang kepada kakitangan untuk hadir bersama keluarga.

Mengangkat tema ‘Island of Flowers dan hisan lampu-lampu gerak’, majlis menyajikan pelbagai jenis juadah daripada pelbagai gerai yang diuruskan sendiri kakitangan Pejabat Daerah dan Tanah Sepang.

Mohd Yazid berkata, sambutan kali ini dianjurkan sebagai sebuah keluarga bagi mengeratkan lagi hubungan sesama kakitangan.

“Kita rasakan walaupun tanggungjawab itu terletak di tangan kakitangan Pejabat Daerah dan Tanah Sepang mereka juga disokong oleh ahli keluarga. Jadi kita jemput sekali mereka hadir.

“Tidak ketinggalan agensi kerajaan dan swasta sekitar yang turut menyumbang ke arah kemajuan Daerah Sepang. Tidak dilupakan pemimpin-pemimpin masyarakat,” katanya.

=EZY=