Categories
BERITA UTAMA SELANGOR

Rumah Terbuka Selangor: Rakyat berduyun meriahkan suasana

OLEH ERMIZI MUHAMAD

SHAH ALAM, 24 JUN: Pelantikan Amirudin Shari sebagai Dato’ Menteri Besar Selangor turut diraikan rakyat seluruh negeri yang hadir pada Majlis Rumah Terbuka Eidul Fitr peringkat Kerajaan Selangor

Rata-rata, rakyat yang hadir tidak melepaskan peluang untuk bergambar dan bersalaman dengan Dato’ Menteri Besar yang baru itu.

Sebelumnya, Amirudin yang tiba di Dataran Kemerdekaan Shah Alam jam 10.30 pagi tadi, disambut meriah pengunjung yang mula membanjiri perkarangan dataran sejak jam 10.00 pagi lagi.

Terdahulu, Majlis Rumah Terbuka Eidul Fitr peringkat Kerajaan Selangor yang bertemakan Kesatuan Hati, Kemenangan Diinsafi dihadiri pengunjung dari pelbagai jenis kaum, agama dan budaya.

Lebih istimewa, majlis turut diserikan dengan kehadiran Duli Yang Maha Mulia, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin.

Duli Yang Teramat Mulia, Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah turut berkenan mencemar duli hadir pada majlis tahunan itu.

Turut hadir, pimpinan Kerajaan Negeri antaranya Setiausaha Kerajaan Negeri; Dato’ Mohd Amin Ahmad Ahya dan barisan Exco Kerajaan Negeri juga hadir memeriahkan sambutan.

Hadir sama, bekas Menteri Besar Selangor, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali dan pimpinan tinggi Kerajaan Persekutuan, Dato’ Seri Dr Wan Azizah Ismail dan Dr Dzulkefly Ahmad.

Orang awam masih berpeluang untuk hadir ke majlis yang dijangka tamat sekitar jam 4:00 petang in