Categories
BERITA UTAMA NASIONAL

Sambutan luar biasa tanda semangat rakyat bersama kerajaan baru

OLEH NAZLI IBRAHIM

PUTRAJAYA, 15 JUN: Kehadiran luar biasa masyarakat berbilang bangsa di Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri mencerminkan sokongan padu rakyat terhadap kerajaan baru Pakatan Harapan (PAKATAN).

Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, sambutan diberikan rakyat terhadap majlis itu sangat luar biasa berbanding tahun-tahun sebelumnya.

“Suasana sambutan rumah terbuka aidilfitri Yang Amat Berhormat Perdana Menteri ini menunjukkan semangat rakyat untuk bersama kerajaan baru sangat kuat menjelang pasca PRU14.

“Insha Allah dengan sokongan begini besar Kerajaan Pakatan Harapan akan memenuhi aspirasi rakyat Malaysia keseluruhannya, insha allah,” katanya kepada pemberita pada majlis yang diadakan di Kompleks Seri Perdana di sini, hari ini.

Mohamed Azmin berkata, kehadiran masyarakat pelbagai kaum juga membuktikan kematangan rakyat menolak sentimen perkauman dan agama.

Katanya, keadaan ini dianggap sebagai petanda yang amat baik untuk Malaysia lebih maju ke hadapan.

Terdahulu, dianggarkan lebih 50,000 masyarakat berbilang bangsa hadir di Rumah Terbuka Perdana Menteri sejak awal pagi lagi.

Di samping menjamu selera dengan pelbagai juadah disediakan orang ramai turut tidak melepaskan peluang untuk bersalaman dengan pemimpim PAKATAN yang hadir.

 

=EZY=