Categories
SELANGOR SUKANKINI

Final Piala Dunia peluang santuni anak muda

OLEH NAZLI IBRAHIM

KLANG, 16 JULAI: Kerajaan Negeri meneruskan usaha mendekati belia di Selangor menerusi pelbagai medium khasnya membabitkan bidang yang mendapat tempat di hati golongan terbabit.

Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari berkata, Kerajaan Negeri turut mengambil kesempatan mengadakan program tayangan siaran langsung perlawanan akhir bola sepak Piala Dunia secara percuma.

“Sambutan yang diberikan sangat baik dengan sekitar 600 hingga 700 orang di setiap lokasi yang saya hadiri, justeru ini satu petanda Penggerak Belia Tempatan (PeBT) bergerak di peringkat akar umbi dengan baik,” katanya.

Beliau berkata demikian pada program Showdown World Cup Final di Restoran ARR Corner, di Kampung Jawa, di sini, malam tadi.

Katanya, usaha mendekati golongan muda mula dijalankan sejak 2009 dan mendapat sambutan baik.

Pada masa sama, Amirudin berkata, Kerajaan Negeri akan menambah pelbagai program dengan pendekatan berbeza membabitkan anak muda, di negeri itu.

Sebelum itu, program Showdown World Cup Final, di sini berlangsung meriah dengan Restoran ARR dibanjiri orang ramai sejak jam 8 malam lagi.

Selain menyediakan skrin gergasi untuk tontontan perlawanan akhir mambabitkan pasukan Perancis dan Croatia, turut diadakan cabutan nombor bertuah yang menawarkan pelbagai hadian menarik seperti telefon bimbit, televisyen 32 inci dan pelbagai cenderamata Piala Dunia lain.