Categories
PBT SELANGOR

Shamsul Shahril Badliza YDP MPS ketujuh

SHAH ALAM, 1 OKT: Shamsul Shahril Badliza Mohd Noor telah dilantik secara rasmi sebagai Yang Dipertua Majlis Perbandaran Selayang (MPS) ketujuh dalam satu Majlis Lafaz Akuan Terima Jawatan Yang Dipertua, di Bilik Mesyuarat Siantan, MPS pada hari ini.

Pelantikan dibuat bagi menggantikan Suliman Abd Rahman yang berpindah ke Jabatan Pengurusan Sisa Pepejal Negara itu turut disaksikan Timbalan Yang Dipertua MPS, Dato’ Dr Juhari Ahmad dan Orang Kaya Maha Bijaya Orang Besar Daerah Gombak, Tan Sri Dato’ Paduka Raja Wan Mahmood Pa’wan Teh.

Berpengalaman hampir 21 tahun dalam pentadbiran, beliau sebelum ini adalah Pegawai Daerah di Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Langat.

Dalam ucapannya, beliau menyatakan hasrat memastikan MPS menyediakan perkhidmatan perbandaran terbaik kepada masyarakat.

Beliau juga menekankan berhubung kepentingan kerjasama daripada pembayar cukai untuk membuat pembayaran cukai taksiran bagi membolehkan MPS menyediakan perkhidmatan lebih baik.

Selain itu, fokus akan turut diberikan terhadap isu sampah, infrastruktur dan kemudahan awam serta mengharapkan Ahli Majlis MPS dapat menyalurkan maklumat dan aduan bagi membolehkan MPS membuat tindakan.

Dalam ucapannya, Shamsul Shahril Badliza juga akan memberi penekanan kepada tempat yang mempunyai potensi sebagai kawasan pelancongan untuk dinaik taraf dan dimajukan di bawah pentadbiran MPS.