Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Kes video: Azmin bersyukur, minta henti politik fitnah

SHAH ALAM, 9 JAN: Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali bersyukur atas kenyataan peguam negara berkaitan siasatan kes video seks yang dikaitkan dengan dirinya.

“Saya bersyukur kepada Allah atas kemenangan kebenaran ke atas kejahatan dan berdoa agar tidak ada sesiapa lagi yang akan menjadi mangsa kepada kedurjanaan politik seperti ini,” kata timbalan presiden KEADILAN.

Menyifatkan video itu komplot jahat untuk memusnahkan kerjaya politiknya, menteri hal ehwal ekonomi melalui kenyataan media berkata beliau sedari awal menegaskan secara tuntas rakaman itu hanya fitnah.

“Meskipun mereka yang berniat jahat boleh merancang dan bersekongkol, saya tidak sama sekali ragu bahawa keadilan akan menyerlah,” katanya yang turut merakam penghargaan kepada keluarga, rakan serta rakyat.

“Akhir sekali, mari kita menghentikan politik fitnah, serangan peribadi dan caci-maki. Sebaliknya, menjayakan wacana yang membina dan idea bernas tentang Kemakmuran Bersama, kesejahteraan rakyat dan pembinaan negara”.

Petang tadi, Tan Sri Tommy Thomas dalam kenyataan media berkata timbalan pendakwa raya memutuskan tiada pendakwaan terhadap mana-mana pihak berikutan laporan analisis yang diterima polis mengesahkan pengenalan identiti dalam rakaman tidak boleh dibuat secara pasti.