Categories
EXCO SELANGOR

Kejayaan Pusat Wanita Berdaya tarik minat negeri lain

SHAH ALAM, 8 MAC: Kejayaan Pusat Wanita Berdaya (PWB) melahirkan wanita berdaya dan berdikari telah menarik minat negeri lain untuk mempelajari program dijalankan agensi berkenaan, kata EXCO pemberdayaan wanita.

Dr Siti Mariah Mahmud berkata Selangor adalah negeri pertama yang mempunyai organisasi sebegitu di peringkat komuniti untuk meningkatkan pendapatan golongan tersebut.

Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor Datin Seri Masdiana Muhamad (dua, kanan) bersama Exco Kerajaan Negeri, Dr Siti Mariah Mahmud (kanan) dan Rodziah Ismail (dua, kiri) serta Ahli Dewan Negeri Sementa Dr Daroyah Alwi (kiri) memotong pulut kuning sebagai simbolik sedekad Pusat Wanita Berdaya ketika Majlis Apresiasi Sedekad Pusat Wanita Berdaya di Shah Alam Convention Centre, Shah Alam pada 7 Mac 2020. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI

“PWB adalah badan pengerak wanita yang diwujudkan di 56 Dewan Undangan Negeri (DUN) dengan menawarkan pelbagai modul latihan.

“Malah ia kini menawarkan program kefahaman, latihan, ilmu kepimpinan dan undang-undang dalam bidang politik bagi mereka yang berminat,” katanya berucap pada Majlis Apresiasi Sedekad PWB di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) di sini semalam.