Categories
AGENDA NASIONAL

R&R tetap dibina tetapi berubah lokasi ke Sungai Air Tawar

SHAH ALAM, 14 JULAI: Pembinaan salah satu hentian rehat dan rawat (R&R) Lebuhraya Pesisiran Pantai Barat (WCE) diubah lokasinya ke Sungai Air Tawar, Sabak Bernam.

Dato’ Menteri Besar berkata perubahan tersebut dari lokasi asal di Taman Air Manis terpaksa dilakukan kerana kawasan itu akan dibina dengan beberapa bangunan.

“Bagaimanapun, R&R tetap dibina tetapi ia terletak di Sungai Air Tawar kerana sesuai dengan keperluan WCE,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari ketika menjawab soalan tambahan Ahli Dewan Negeri Rizam Ismail pada sidang Dewan Negeri Selangor, hari ini.

Amirudin turut menjelaskan projek perumahan di Taman Air Manis, Pancang Bedena, Sabak Bernam dilaksanakan Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB).

“Projek ini sedang dipulihkan dan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lalu mereka menguruskan proses dokumentasi,” katanya.

Pada 7 Mei lalu, isu projek perumahan berkeluasan 10 hektar yang dirancang sejak 2011 itu dibawa ke Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat) bagi sesi pendengaran awam.