Categories
AGENDA NASIONAL

Sanitasi: Pejabat, kaunter Air Selangor di KL ditutup sementara

SHAH ALAM, 25 JAN: Ibu pejabat dan kaunter khidmat pelanggan Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ditutup sementara bermula hari ini sehingga ke suatu tarikh dimaklumkan kelak.

Agensi berkata penutupan pejabat dan kaunter di Jalan Pantai Baharu, Kuala Lumpur itu bagi proses sanitasi dalam mengekang penularan Covid-19.

“Pelanggan sekitar bandar raya itu boleh berurusan di kaunter berdekatan di Petaling dan Gombak dengan mematuhi tatacara operasi piawai (SOP) ditetapkan.

“Kami menggalakkan pelanggan menggunakan aplikasi dan sistem dalam talian untuk membayar bil bagi mengurangkan kontak rapat antara pelanggan serta petugas,” katanya dalam kenyataan.

Air Selangor menjelaskan pembayaran boleh dibuat melalui perbankan Internet Jompay (Biller Code: 4200), aplikasi agensi, portal perkhidmatan pelanggan dan ejen kutipan berdaftar.

Sebarang pertanyaan dan aduan, pelanggan boleh menghubungi talian 15300, secara dalam talian di aplikasi Air Selangor atau layari laman sesawang http://www.airselangor.com.