Categories
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Rai ulang tahun pertama, Seldec tawar hadiah termasuk iPhone 12

SHAH ALAM, 22 JUN: Rantaian e-Bekalan Digital Selangor (Seldec) menawarkan pelbagai hadiah menarik termasuk iPhone 12 kepada pelanggan sempena sambutan ulang tahun pertamanya esok.

Pengurus besar pembangunan perniagaannya berkata pemenang merupakan pembeli di portal e-dagang tersebut antara 16 April hingga 31 Mei lalu yang ditentukan menerusi cabutan bertuah.

“Esok kita akan pilih 50 pembeli bertuah yang menerima wang tunai berjumlah RM100 seorang. Mereka merupakan pembeli nilai barangan RM50 ke atas.

“Pusingan kedua akan dilakukan dalam masa terdekat dengan menawarkan iPhone 12 sebagai hadiah utama selain barangan elektrik,” kata Mohd Fauzan Elham dalam rancangan Bual Bicara Seldec: Platform Bantu Peniaga Selangor hari ini.

Beliau berkata senarai pemenang diumumkan jam 9 malam menerusi program maya yang disiarkan di Facebook Seldec.

“Kami akan terus membangunkan platform e-dagang ini dengan lebih hebat bagi membantu orang awam terutama yang terkesan akibat pandemik Covid-19,” katanya.

Pada Oktober 2019, Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari mengumumkan pelancaran Seldec bertujuan membantu peniaga meningkatkan pendapatan menerusi jualan secara dalam talian.

Bagaimanapun program mula berjalan sepenuhnya pada Jun tahun lalu bagi memasarkan hasil tani, produk usahawan kecil dan barangan basah secara meluas.