Categories
PBT SELANGOR

MBSA: Perkhidmatan kaunter kembali operasi secara janji temu

SHAH ALAM, 1 JULAI: Perkhidmatan kaunter Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) kembali beroperasi mulai hari ini secara janji temu.

Ketua bahagian korporat dan perhubungan awamnya berkata operasi bermula jam 9 pagi hingga 5 petang kecuali pada Sabtu, Ahad dan cuti umum.

“Operasi mengikut tatacara iaitu perkhidmatan yang tidak boleh dilaksanakan secara dalam talian, kapasiti petugas tidak lebih 50 peratus dan kehadiran fizikal melalui janji temu berjadual,” kata Shahrin Ahmad dalam kenyataan hari ini.

Bagi penetapan jadual janji temu boleh hubungi MBSA di talian 03-5522 2837 (hari bekerja) mulai jam 9 pagi hingga 5 petang.

Orang ramai boleh juga mengimbas kod QR di portal MBSA www.mbsa.gov.my, serta di laman media sosial MBSA iaitu Facebook (@shahalamcitycouncil), Instagram (@sacitycouncil) dan Twitter (@sacitycouncil).

Selain itu, Shahrin berkata kaunter pandu lalu di Pejabat Cawangan Sungai Buloh, Kota Kemuning dan Setia Alam akan mula beroperasi pada 5 Julai, mulai 9 pagi sehingga 5 petang kecuali Sabtu, Ahad dan cuti umum.

“Kaunter Pandu Lalu Wisma MBSA juga beroperasi pada hari Isnin hingga Jumaat, mulai 9 pagi sehingga 5 petang,” katanya.

Pada 1 Jun, orang ramai boleh berurusan dengan pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri ini secara dalam talian berikutan sekatan pergerakan penuh.