Categories
AGENSI SELANGOR

KDEBWM guna khidmat pekerja sokongan, pastikan kutipan sampah ikut jadual

SHAH ALAM, 7 OGOS: KDEB Waste Management Sdn Bhd (KDEBWM) menggunakan khidmat pekerja sokongan bagi memastikan perkhidmatan pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam dilaksana mengikut jadual.

Ketua media dan perhubungannya berkata tindakan itu bagi mengatasi gangguan operasi di Subang Jaya berikutan pekerja terlibat saringan dan sanitasi pada jentera bagi mencegah Covid-19.

“KDEBWM mendapatkan khidmat pekerja sokongan bagi memastikan perkhidmatan pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam dilaksana mengikut jadual,” kata Mahfuzah Muhammad Tarmidi dalam kenyataan semalam.

Kawasan yang terlibat ialah SS17 dan SS19, sebahagian kawasan perindustiran USJ 1, sebahagian USJ1 dan USJ2, dan Taman Puchong Utama serta sebahagian Taman Puchong Utama 7.

“Kami memohon maaf di atas sebarang kesulitan yang dialami dan akan terus komitd dalam memberikan perkhidmatan pengurusan sisa pepejal yang terbaik kepada rakyat Selangor,” katanya.

Orang ramai yang mempunyai aduan dan pertanyaan boleh menghubungi pusat aduan setempat ditalian 019-3759592, 019-3753980 dan 019-2742824.