Categories
AGENDA NASIONAL

MB akan nasihati EXCO, tangani isu dengan kakitangan JPS

KLANG,25 OKT: Insiden antara EXCO kebajikan masyarakat dan kakitangan Jabatan Pengaliran dan Saliran (JPS) akan ditangani dengan baik, kata Dato’ Menteri Besar.

Dato’ Seri Amirudin Shari memaklumkan pihaknya akan memberi nasihat kepada mereka yang terlibat.

“Saya percaya semua ingin bekerja bersungguh-sungguh dan perlu diharmonikan satu sama lain. Perkara penting ialah kita ke arah penyelesaian masalah banjir bukan menuding jari satu sama lain.

“Isu diketengahkan patut diteliti kerana penduduk sering bertanya tentang langkah yang diambil. Namun, kaedah dan cara harus diperbaiki dan saya akan sampaikan nasihat kepada mereka yang terlibat,” katanya.

Sementara itu, V Ganabatirau yang juga Ahli Dewan Negeri Kota Kemuning hari ini membuat permohonan maaf secara terbuka berhubung tindakan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap kakitangan JPS yang tular di media sosial.

Malah, beliau turut mengakui kesilapan yang dilakukan ketika melakukan tinjauan dan pemantauan banjir di Taman Sri Muda di Klang.

Sabtu lalu, Ganabatirau memuat naik video di Facebooknya memaparkan beliau meninjau dan memantau isu banjir dan tidak berpuas hati dengan alasan diberikan oleh JPS.

Susulan kejadian, Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam Malaysia (CUEPACS) mendesak ADN Kota Kemuning itu membuat permohonan maaf secara terbuka kepada semua penjawat awam terutama kakitangan JPS.