Categories
BERITA UTAMA EXCO SELANGOR

Yellow Box bilik pameran jubin layan diri pertama di Malaysia

SUBANG JAYA, 23 OKT: Kerajaan Negeri memuji bakat ditonjolkan syarikat hiasan dalaman Homa Sdn Bhd mewujudkan Yellow Box by Homa yang menawarkan perkhidmatan layan diri pertama di Malaysia.

EXCO pelaburan, perdagangan, perindustrian, industri kecil dan sederhana berkata konsep inovatif syarikat tersebut yang mewujudkan bilik pameran berkonsep kabin itu wajar dicontohi oleh semua usahawan.

Ketua Pegawai Eksekutif Homa Pennie Lim bergambar di hadapan Yellow Box by Homa. Foto Sheeda Fathil

“Pelancaran Yellow Box by Homa hari ini adalah detik yang amat membanggakan bagi Kerajaan Negeri kerana syarikat itu kini berada antara alumni Program Pemecut Selangor (SAP) yang berjaya.

“Saya difahamkan ada hampir 600 jubin disediakan dalam bilik pameran ini dan pelanggan yang hadir ke sini boleh melihat serta menempah melalui kod QR sekiranya mahu membuat pembelian,” kata Dato’ Teng Chang Khim.

Beliau berkata demikian selepas melancarkan pembukaan Yellow Box by Homa di Taman Perindustrian Subang di sini, hari ini.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Homa Pennie Lim turut mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Selangor kerana memberi peluang menjadi sebahagian peserta SAP.

Suasana dalam Yello Box. Foto Sheeda Fathil

“SAP sangat banyak memberi pengetahuan yang bukan sahaja cara memasarkan produk tetapi cara bagaimana kita menguruskan kewangan turut dipelajari.

“Program ini amat bagus dan patut diteruskan lagi pada masa akan datang,” katanya yang menyasarkan mahu membuka 100 Yellow Box dalam tempoh lima tahun dari sekarang.