Categories
ADN BERITA UTAMA SELANGOR

500 dos vaksin buat remaja, komuniti Taman Templer Ahad ini

SHAH ALAM, 9 NOV: Sebanyak 500 dos pelalian disediakan melalui program Vaksin Selangor (Selvax) bergerak peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Taman Templer pada 14 November.

Wakil rakyatnya berkata program sehari mulai jam 9 pagi di Dewan Lanai Anggun, Selayang Height mengutamakan remaja, komuniti dan warga asing yang belum menerima suntikan.

“Kita menyeru individu yang belum mengambil dos pertama memanfaatkan peluang ini kerana vaksin penting bagi melindungi diri daripada jangkitan Covid-19,” kata Mohd Sany Hamzan.

Pendaftaran boleh dibuat melalui pautan https://forms.gle/RH3o2vqcBji13egF7 dan menerima suntikan sehingga jam 2 petang.

Selangor memperuntuk 50,000 dos pelalian untuk menjayakan Selvax bergerak di seluruh DUN secara berperingkat sejak 12 September bagi memastikan tiada yang tercicir mendapat vaksin.

Pakej Kita Selangor 2.0 diumumkan pada 9 Jun memperuntuk sebanyak RM200 juta untuk menjayakan Selvax Komuniti dan Selvax Industri yang akan memanfaatkan jutaan penduduk negeri ini.