Categories
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

Belanjawan #Selangor2022: Tambah dana, rancak sektor pelancongan

PETALING JAYA, 24 NOV: Belanjawan #Selangor2022 diharap dapat menambah lebih peruntukan kepada sektor pelancongan demi merancakkan kembali industri itu pada tahun depan.

EXCO Pelancongan Hee Loy Sian berkata kempen promosi dan acara berimpak tinggi juga perlu dilaksanakan dalam usaha mengembali momentum sektor pelancongan negeri.

“Saya harap Kerajaan Negeri dapat memperuntuk dana tambahan untuk kita menganjurkan lebih banyak seminar atau kunjungan ke luar negara bagi mempromosi produk pelancongan Selangor,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Pelancaran Pusing Selangor Dulu Travel Fair dan Konvensyen Global Tourism Selangor 2021 di Hotel New World Petaling Jaya di sini semalam.

Pada 8 Oktober lalu, Amirudin menerusi sesi taklimat belanjawan memaklumkan semua Ahli Dewan Undangan (ADN) dan pimpinan komuniti Selangor terlibat dalam penyediaannya.

Malah, sesi taklimat itu juga melibatkan wakil rakyat pembangkang dan bebas dalam membincangkan intipati belanjawan yang lebih konstruktif demi manfaat rakyat.

Pembentangan Belanjawan #Selangor2022 boleh diikuti secara langsung melalui saluran SelangorTV (selangortv.my) dan menerusi media sosial https://www.facebook.com/MediaSelangor

Liputan berita majlis penting itu yang bermula jam 3 petang boleh diikuti melalui portal Selangorkini (selangorkini.my) dan tiga edisi lain, termasuk Mandarin (selangorkini.my/zh-hans/) serta Tamil (selangorkini.my/ta/).

Edisi Inggeris boleh dicapai melalui pautan http://selangorjournal.my